Första gången jag träffade Suzana Rovcanin Theodorescu var i mars förra året. Det var på ett nätverksmöte och hon föreläste om sin livsväg och berättade om sitt företag MKEF. Inte visste jag väl då att jag ett år senare att jag skulle göra en dokumentärfilm om hennes livsresa. Hur hon kom som flykting med sin 14-årige lillebror först till Malmö, sedan vidare till Växjö via Alvesta. Hon var på sätt och vis dubbelt isolerad eftersom hon var blind i ett land hon inte kunde se och med ett språk hon inte förstod. När hjälpmedlen kom efter åtta månader, började hennes mödosamma väg till det hon är idag. VD för ett företag med 90 anställda, alla invandrare, samtliga har varit långtidsarbetslösa och det talas 20 språk på hennes företag. Men det som mest slår en när det gäller Suzana, är att hon alltid tänker på hur andra har det, hur hon kan hjälpa och hon har alltid tid att sitta ner för ett samtal, även om det är jobb dygnet runt. Ja det är om henne filmen handlar. I slutet av april var vi i hennes hemland Montenegro och filmade. Vi besökte hennes barndomshem som utsattes för en attack, men annars var det mest ett psykiskt krig där hon bodde. Är du intresserad av att få information när crowdfundingprojektet drar igång kan du skicka ett mail till mig på media@gunillahellgren.se. Skriv i ämnesraden: Success against all odds. Vi har redan fått fler mail, men hoppas på fler den kommande veckan med vykortsutdelning i Almedalen. Dela gärna. Har också en FB-sida och ett evenemang om det här.